Wat is een vape?

Een vape/switch/e-sigaret is een plaatsvervanger voor tabakswaren zoals sigaretten. De verwarming van e-liquid door middel van een batterij vertegenwoordigt een ‘gezonder’ concept als het roken van tabak.

Hoe werkt een vape?

Een vape/switch/e-sigaret kan gebruikt worden via het mondstukje, door te inhaleren ontstaat er een interne waterdamp die ontstaat door de opwarming van ‘e-liquid’. Een batterij zorgt voor de opwarming van de liquide stof die meestal nicotine bevat. De waterdamp wordt door de consument zelf geïnhaleerd tijdens een trekje van de vape.

Regels en wetten omtrent vape

Een vape/switch/e-sigaret bevat nicotine en rook, waardoor deze onder de Tabaks- en Rookwarenwet valt. Hier komen vele wetgevingen bij kijken die wij opvolgen en stimuleren.

Bepaalde belangrijke zaken omtrent de Tabaks- en Rookwarenwet in het beleid van SnusForYou tegenover onze webshop bezoekers:

  • Onder de wetgeving van de Tabaks- en Rookwarenwet mogen wij geen productfoto's of productreviews toevoegen aan de producten die wij verkopen. 
  • Onder de wetgeving van de Tabaks- en Rookwarenwet mogen wij geen tabakswaren of rookwaren verkopen aan personen jonger dan 18 jaar.
  • Wij hanteren de standpunten van NIX18, en stimuleren de normen en waarden die de campagne stelt.