Wat zijn nicopods?

Een nicopod is een klein, wit zakje, gevuld met nicotine. Het zakje heeft iets weg van een theezakje en behalve nicotine zitten er ook plantaardige vezels, stabilisatoren, vulmiddel en smaakversterkers in. Nicopods zijn langwerpig van vorm, zacht en een beetje vochtig. Het is de opvolger van de traditionele Zweedse snus, maar dan zonder de aanwezigheid van tabak. Het gebruik en de smaak zijn echter identiek aan die van de Zweedse snus. Andere namen voor nicopods zijn nicotinezakjes, nicotine pouches, tabaksvrije snus, witte snus, white pouches of killapods.

Hoe gebruik je nicopods?

Nicopods zijn een minder ongezond alternatief voor roken. Je plaatst de nicopod onder je bovenlip, iets boven de voortanden. Je hoeft niet te kauwen of te zuigen, maar je kunt het zakje gewoon op zijn plek laten zitten. Laat de nicopod zo lang zitten als je wilt, gemiddeld is dit een half uurtje. Omdat je nicopods niet hoeft te roken, krijg je geen schadelijke stoffen in je longen.

Het kan zijn dat je na het plaatsen van de nicopod een licht tintelend of brandend gevoel onder je lip ervaart, maar dit is meestal van korte duur. Het gevoel wordt ook wel eens omschreven als een koud ijsblokje dat je onder je bovenlip hebt zitten. Verwijder na gebruik het nicotinezakje uit je mond en gooi het weg of berg ze op onder het deksel van de verpakking.

Waarom nicopods gebruiken?

Regelmatig krijgen we de vraag: waarom zou je nicopods gebruiken? De belangrijkste reden is dat het een minder ongezond alternatief is voor roken. Bij het gebruiken van nicopods komen er geen verbrandingsstoffen vrij en daarom is het minder ongezond dan het roken van een sigaret of sigaar. De meeste soorten nicopods bevatten wel nicotine, een verslavende stof. Toch zijn nicopods minder verslavend dan roken omdat de nicotine via het slijmvlies in de mond wordt opgenomen en niet via de longen.

Een voordeel van het gebruiken van nicopods is het krijgen van een gevoel van ontspanning. Daarnaast vinden veel gebruikers nicopods prettiger in gebruik omdat het gebruik niet zichtbaar is en er geen stank- of rookoverlast is voor de omgeving. Omdat er geen tabak in is verwerkt, kunnen je tanden ook niet verkleuren. Tot slot zijn nicopods in vergelijking met sigaretten lang niet zo duur. Het gebruiken van nicopods kan dan ook een goede manier zijn om te stoppen met roken.

Welke merken nicopods zijn er?

Nicopods worden aangeboden door verschillende merken. De bekendste merken nicopods zijn KillaLyftWhite FoxPabloAceSkruf en 77Deze zijn allemaal te verkrijgen in onze webshop. 

Nicopods zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Het aanbod is per merk verschillend. Daarnaast zijn nicopods ook in verschillende sterktes verkrijgbaar. Hieronder lees je meer over 3 bekende merken nicopods:

  • White Fox > Dit merk nicopods staat bekend om zijn sterke mintsmaak. Daarnaast bevatten White Fox nicopods essentiële oliën. White Fox is verkrijgbaar in de smaken SlimDouble MintPeppered Mint en Full Charge en bevat 16 mg nicotine per gram. Daarnaast is er de Black Edition, met een aanzienlijk hogere dosering nicotine: 30 mg per gram. Deze laatste raden we met name aan voor de ervaren gebruiker.

Nicopods bestellen bij Snus For You

Nicopods bestellen? Dan ben je bij Snus For You aan het juiste adres! Bij Snus For You kun je terecht voor al je soorten nicopods, van bekende merken zoals KillaLyftWhite FoxPabloAceSkruf en 77. Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld, de volgende dag in huis!

Bij Snus For You staat de klant op nummer één, wij doen ons uiterste best om je de beste service te bieden. We geven je graag advies en staan klaar om je vragen te beantwoorden. Dit kan via het contactformulier op onze website of via een email. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Daarnaast zijn we altijd bezig met het uitbreiden van ons assortiment. Alle populaire merken en producten kun je dan ook bij ons vinden. Zo zorgen we voor een fijne, uitgebreide winkelervaring. Tot ziens bij Snus For You!